Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВПравителството има право да прекроява разходите в този

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВПравителството има право да прекроява разходите в този
Коментари Харесай

Милен Велчев: Само от работни заплати могат да се спестят около 200 млн. лв.

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

Правителството има право да прекроява разноските в този таван, който е заложен в бюджета, без да бъде належащо да се вършат спомагателни разноски по обособени пера, които са изчерпани, сподели някогашният финансов министър Милен Велчев по БТВ.

" Този таван обаче няма да е задоволителен и е належащо да бъдат направени още разноски, тъй като опциите са лимитирани. Очакват се спестявания от финансови разноски в размер на няколкостотин милиона. От работни заплати също, в случай че нищо не бъде направено, ще бъдат спестени разноски. Всяка година се залагат избрани средства за работни заплати, и защото щатовете в министерствата не са запълнени на 100 % и се осъществят спестявания. Към 200 млн. могат да се съберат от там по моя информация. Това не е задоволително да се поддържа бизнесът с 400 млн., само че може да се спести от финансови разноски. Приходите, откогато са планувани, ще бъдат преизпълнени доста, с помощта на по-високата инфлация и има опция да бъдат изхарчени повече пари. Когато работим по държавния бюджет, би трябвало да си даваме сметка, че той е главният за контролиране на стопанската система. " - добави той. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР